Druženje i pjesma

Mostar: Elektrotehničari proslavili 50 godina mature

Maturante je tijekom organizacije posebno obradovalo da su im se putem društvenih mreža aktivno priključili i neki od tadašnjih profesora.
Lifestyle / Flash | 07. 07. 2019. u 15:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maturanti Elektrotehničke škole iz Mostara, generacija 1969. proslavili su 50 godina od mature, koja je za ovu generaciju jubilarna, ali i vrlo specifična zbog igre brojki. Proslavili su 50 godina mature, rođeni su 1950. godine, danas im je po 69 godina, a maturirali su, simbolično, 1969. godine.

Organizatori ove proslave su uložili mnogo truda kako bi došli do kontakta skoro svih učenika, koji su u te četiri godine prošli kroz razrede spomenute škole. Tada su dva razreda ove škole bila podijeljena na A i B odjeljenje, a u organizaciji jubileja, sudjelovali su zaedno, bez obzira tko je u kojem odjeljenju bio.

Kroz klupe Elektrotehničke škole pri tadašnjem EMŠC Mostar, u četiri godine školovanja prošlo je 79 učenika. Prilikom utvrđivanja brojnog stanja, konstatirali su nažalost, d aovaj jubilej nije dočekalo tadašnjih 19 učenika.

Foto: Bljesak.info / Detalj sa proslave

Isto je utvrđeno i za veći broj nastavnika i profesora. Maturante je tijekom organizacije posebno obradovalo da su im se putem društvenih mreža aktivno priključili i neki od tadašnjih profesora.

Analizom podataka o mjestu sadašnjeg boravka jubilaraca, saznali smo da danas žive u 13 država diljem svijeta, navode organizatori proslave mature. Svi koji su još živi dočekali su zasluženu mirovinu, mada je jedan broj njih još uvijek aktivan u različitim oblastima života.

Foto: Bljesak.info / Detalj sa proslave

Od tadašnjih maturanata, njih 40 je upisalo fakultet i stekli su visoko obrazovanje na Elektrotehničkim fakultetima diljem nekadašnje Jugoslavije, kao i na još sedam različitih visokoškolskih ustanova. Tijekom proslave jubileja, maturanti su se dogovorili da nastave sa aktivnim kontaktima i druženjima svake godine, a da će naredna proslava biti na obilježavanju 55. godišnjice od mature.

Foto: Bljesak.info / Detalj sa proslave

Za glazbeni ugođaj na ovoj proslavi bio je zadužen Romeo Nikolić. Sa željom da ih taj jubilej dočeka što više, poželjeli smo im dug život i dobro zdravlje. Redakcija portala Bljesak.info čestita obljetnicu i sretno!

Kopirati
Drag cursor here to close